Kullanma Talimatı

TENCERE, TAVA, ÇAYDANLIK, CEZVE VE FIRIN TEPSİ KULLANIMI

  1. Ürünlerin ilk kullanımda önce sıcak su ve bulaşık deterjanı ile yıkanması gerekmektedir. Kesinlikle başka herhangi bir kimyasal çözücü kullanılmamalıdır.
  2. Ürünlerin üzerinde, sudaki kireç ve minerallerden kaynaklanabilecek lekelerin oluşmasını önlemek için, her yıkamadan sonra yumuşak bir bezle kurulanması gerekir.
  3. Ürünler, kullandıktan hemen sonra yıkanmalıdır. Uzun süre yıkanmadığı takdirde yiyecek ve içecek maddelerinin içinde bulunan asitler çelik üzerinde yer yer paslanmalara ve renk değişimlerine sebep olabilir.
  4. Ürünleri temizlerken kesinlikle madeni tel veya fırça kullanmayınız. Bu fırça ve teller kullanıldığı takdirde çelik üzerinde çizmelere yol açar.
  5. Çelik üzerinde su damlalarının oluşturduğu lekeleri çıkarmak için üzerine limon suyu veya sirke damlatılmış bir sünger ile silmek yeterli olacaktır.
  6. Tencere,Tava,Çaydanlık kullanımında ürün,ağız hizasının maksimum 2 cm altına kadar doldurulmalı.
  7. Tencere,Tava,Çaydanlık ve Cezve kullanımında ocağın alevi ürün tabanından dışarı taşmamalıdır. Aksi taktirde kulplar direkt alevle karşılaşacağından kulplarda renk değişmeleri ve deformasyonlar meydana gelebilir.
  8. Ürün kullanımında ocağın alevi ürün tabanından dışarı taşmamalıdır. Aksi takdirde kulplar direkt alevle karşılaşacağından kulplarda renk değişmeleri ve de formasyonlar meydana  gelebilir. Ayrıca, ürünler uzun süre ocak üzerinde susuz bırakılmamalıdır. Susuz kalan ürün zemininde ve tabanında renk değişimleri meydana gelebilir.

PRATİK BİLGİLER:

  1. Paslanmaz Çelik Ürenlerin dış yüzeyleri zamanla parlaklığını kaybedebilir. Biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın.
  2. Daha Sonra yumuşak bir bez'i  bu ılık sirkeye batırarak yanmış veyahut kararmış Tencerenizi yiyice ovun.Sonra su ile durulayın. Paslanmaz Çelik Ürünlerinizin pırıl pırıl olduğunu rahatlıkla siz de gözlemleyeceksiniz.Bulaşık Yıkama suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve güzel yıkandığını göreceksiniz.
  3. Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar, içerisinde sirke kaynatınız . Bu işlem sonrası kirecin yok olduğunu göreceksiniz.

ÖNEMLİ UYARI:

*** Ürünler uzun süre ocak üzerinde susuz olarak bırakılmamalıdır. Susuz kalan ürün zemininde ve tabanında renk değişimleri ve hatta deformasyon meydana gelebilir. Dalgınlıkla veyahut bir unutkanlık sonucu böyle bir durum ile karşı karşıya kalır iseniz aşırı derecede ısınmış olan tencere,tava,düdüklü tencere  veya çaydanlığınızı kesinlikle su ile temas ettirmeyiniz. Yapmanız gereken ürününüzü güvenli bir zemine bırakarak kendi halinde ortam sıcaklığına düşünceye kadar bekletmektir.

DÜDÜKLÜ TENCERE KULLANIMI :

Düdüklü Tencere Kullanma Kılavuzu

YENİ ÜRÜN KATALOGUMUZ ÇIKTI. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KATALOG İNDİR